Søgemaskineoptimering

Endelig, og tak for et

Ovre hos android-developers kan jeg til min store fornøjelse læse, at Google har åbnet op for betalingsapps i blandt andet Danmark. Os med Androidtelefon får derfor langt om længe mulighed for, at købe os til alle de fede applikationer der ikke findes i en gratisudgave. Samtidig kan vi nu opgradere vores light-udgaver til betalingsudgaverne af vores ynglingsapps, hvilket jeg fluks har kastet mig over.

Men virker det? Næ, egentlig ikke. Da jeg her til morgen gik ind på Markets via min telefon, så alt ud som det plejer. Ingen betalingsapps og ingen mulighed for at opgradere eksisterende apps. til betalingsudgaverne. Forhåbentlig er der bare tale om ganske få begyndervanskeligheder som snart er løst. Og forhåbenlig har det ikke noget med min teleudbyder at gøre.

Så mens jeg venter i spænding på alle de nye muligheder jeg får med min telefon, tænkte jeg at jeg lige ville skrive lidt her på bloggen. Og det dermed gjort.

OPDATERET: Nu har jeg så studeret nyheden om Android Markets nærmere, og der vil først blive åbnet op for køb af apps. i løbet af de næste to uger. Så os Androidejere må væbne os med tålmodighed lidt endnu.

Skat på internettet

Desværre dækker overskriften hverken over sørøvere, tropiske øer, eller guldmønter. I stedt fortæller den noget om den sørgelige kendsgerning, at den danske venstrefløj efter flere års tilløb, vil beskatte internettet.
Under dække af at pålægge Google og andre søgemaskiner en afgift for det indhold de linker til fra deres søgeresultater, ønsker socialdemokraterne at beskatte det som er internettets grundsten: Sammenhæng og åbenhed.
Mogens Jensen fra S, harselerer over, at google tjener penge på at linke til kulturelt indhold der er skabt af ændre. Og på bedste socialistisk vis, ønsker han at beskatte brugen af internettets mest grundlæggende funktionalitet. At linke.
For selvom google nævnes eksplicit, så vil det i praksis kunne ramme rigtig mange hjemmesider. For hvornår er noget egentligt en søgemaskine? Og hvad med rss tjenester, blogs og debatfora?
Og pengene, ja de skal gives videre til den danske musik -og filmindustri. To brancher som i den grad har ladet hånt om internettet og dets muligheder.
Meget har været skrevet og sagt om Googles brug af andres indhold, og jeg skal ikke forsvare google. Men på nær S og SF, kan de fleste vel blive enige om, at google er en rigtig god tjeneste, og at uden links til andres indhold, ville internettet ikke eksistere.
Mogens Jensen, det er en ommer

Nu på Google Street View

Søgemaskineoptimering er 99% hårdt arbejde og 1% held. Så vil man være synlig i søgemaskinerne er det med at smøge ærmerne op, og arbejde målrettet for sagen.

Men ind i mellem sker der noget uventet, og man bliver eksponeret i Google uden selv at yde en indsats for det. Det skete for mig i sommers, da ungerne og jeg var en tur i Botanisk Have i København. Her blev vi ganske tilfældigt fotograferet af en af Google bilerne som tager billeder til Google Street View.

Nu er Google Street View så blevet frigivet i Danmark, og jeg (og resten af verdenen) kan konstatere, at mine ben nok ikke fik så meget sol i sommers.

Søgemaskineoptimering via Google Street View

Søgemaskineoptimering via Google Street View

Google, nu med pariserhjul

Så har Googles nye præsentation af det organiske søgeresultat også ramt Danmark. Og selv om det nok ikke er en funktionalitet jeg vil bruger så tit, er det et friskt pust til en aldrende brugergrænseflade.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at en af grundelementerne i Googles store succes, skyldes det meget simple brugerinterface, men et indtastningsfelt og to knapper. Med tiden er der kommet lidt flere muligheder, så som billedsøgning, site links og Googlemaps. Men Google er og bliver Google, og de nye tiltag har da heller ikke revolutioneret måden Google virker og ser ud på.

For at benytte de nye muligheder, skal du vælger funktionen “Vis valgmuligheder” som du finder i øverste venstre hjørne af søgeresultatet.

Der er grundlæggende fire muligheder for at tilpasse dit søgeresultat.

1. Vise relevante videoer og diskussionsfora.

2. Vise resultatet ud fra hvor aktuelt indholdet er

3. Valg af pariserhjul

4. Udvidet visningen af søgeresultatet.

De to første muligheder finder jeg ikke særligt interessante, og det undrer mig, at der ikke er mulighed for at søge efter blogs.

Pariserhjulet er en sjov gimmick, som kan bringe en lidt rundt på internettet med udgangspunkt i det man har søgt på. Nogen praktisk anvendelse af pariserhjulet har jeg dog svært ved at få øje på.

Til gengæld finder jeg mulighederne for at udvide søgeresultatet med billeder og mere tekst, for værende yderst anvendeligt. Det bliver nemmere at vælge, hvilke links i søgeresultatet der er relevante for ens søgning, og specielt med billederne giver det et hurtigt overblik over ens muligheder.

Far til Fire

I fredags fødte min kone vores 4. barn. En sund og velskabt pige, som heldigvis ligner sin mor mere end sin far.

Selv om vi jo har prøvet det før, var glæden mindst lige så stor som første gang, vi stod med et lille nyfødt barn i vores arme. Dette lille tillidsfulde mennesker, der har behov for kærlighed og varme, og som giver så meget igen, ved sin blotte tilstedeværelse.

Så, ikke et ord om søgemaskineoptimering, for nu skal der skiftes bleer

Bliv set på Google

At blive set på Google kan opnås på mange forskellige måder, og her forleden blev jeg inspireret til en metode i den mere useriøse del af skalaen. Ikke et ord om søgemaskineoptimering, eller i hvert tilfælde ikke søgemaskineoptimering i den gængse forstand.

Jeg var med ungerne inde i Botanisk Have, et pragtfuldt sted hvor fantasien kan få frit løb blandt alle planterne. Tankerne kredsede ikke om søgemaskineoptimering, SEO og alt det der. Vi havde travl med at være farlige pirater på jagt efter hemmelige skatte.

Efter et vel overstået besøg, var vi atter ude på Øster Farimagsgade for at lede efter bilen. Og her skete så det, der fik mine tanker sporet ind på SEO verdenen igen. Vi blev filmet til Google Street View. Mens vi gik der på fortovet og ledte efter vores egen bil, kom der en rød bil kørende ude på vejen. Og det var ikke en helt almindelig bil, for oppe på taget var der monteret et kamera på en lang stang. På siden af bilen var det velkendte Google logo med de farverige bogstaver.

Google Street View er ikke tilgængeligt i København endnu, men da Google tydeligvis er i gang med at filme byen, kan det ikke være længe inde jeg skal på skatte jagt efter mit eget billede på Øster Farimagsgade. Desværre nåede vi ikke at smile til kameraet, og håret strittede nok også lidt mere end normalt. Men på, det kommer vi forhåbentligt.

Nå men, i sommervarmen kunne jeg ikke lade være med at tænke på en ny metode til at blive set på Google: At jagte rundt efter Google Street View bilen, og så blafre med diverse reklameskilte når den kører forbi. Der kunne jo ligefrem gå en sport i, at få placeret sit firmalogo foran alle de kendte bygninger når de bliver fotograferet til Google Street View.

Jeg forestillede mig strakt et stort PageLift skilt på Amalienborgs slotsplads. Eller måske foran den lille havfrue, hvis hun ikke var i Kina. Det vil helt sikkert give en hel del eksponering, og måske også omtale når den lille ’Find Holger’ mand med reklameskiltet dukker op de mærkeligste steder.

God sommer og god eksponering

WolframAlpha – Det første indtryk

Så er det muligt at søge på WolframAlpha , og jeg har leget lidt med den nye søgemaskine, eller hvad vi nu skal kalde den for. For en egentlig søgemaskine, sådan i gængs forstand er der ikke tale om. Selv kalder den sig for computational knowledge engine , og det lyder da meget fint.

Men, først og fremmest, så forstår WolframAlpha ikke dansk. Så som dansker er det allerede her, meget begrænset hvad man kan bruge WolframAlpha til. En hurtig søgning på “Danmark”, bliver korrekt oversat til Denmark, men i oplsyningerne kan man blandt andet læse, at Danmark er befolket af Iranere.

Læs mere »

Dankortet er et checkhæfte

Så skete det der ikke må ske. Dankortsystemet var nede i halvanden time i dag, og både e-handel og butikker blev ramt. Jeg stod nede hos fiskehandleren, da katastrofen indtraf. Jeg havde udset mig en håndfuld rødspættefileter, men mit Dankort virkede ikke. Fiskemanden giver ikke kredit, og jeg havde ikke nogen kontanter, så slukøret måtte jeg forlade fiskehandleren, og aftensmaden stod på rugbrød. Familien overlevede og jeg er fortsat glad for mit Dankort.

Hvad min fiskemand ikke vidste, var at det nye chip Dankort fortsat virker, selv om forbindelsen til PBS er nede. Dankortet kan fungere som en form for checkhæfte, hvor dankortterminalen sættes til offline, og kunden herefter underskriver en kvittering for varekøbet. Kvitteringen fungerer nu som en slags check, hvor PBS garanterer en dækning på op til 1.500 kr.

Forhåbentligt vil fiskemanden, og alle de andre butikker benytte sig af denne mulighed i fremtiden, når Dankortsystemet er nede.

Fortsat tryk på e-handel

FDIH (Foreningen for Distance- og Internethandel) har netop offentliggjort Dansk e-handelsanayses nøgletal for 1. kvartal 2009. Og tendensen er klar – danskerne handler fortsat meget på nettet, trods finanskrise, influenza A, og Enhedslisten.

Fra første kvartal 2008 til 1. kvartal 2009 er der en stigning i e-handel på 11,5%. Samlet blev der foretaget 10.488.620 online kortbetalinger i 1. kvartal 2009, hvilket er lidt mere end 4. kvartal 2008. Fremgangen er lille, men dog en fremgang, og det beviser endnu engang, at e-handel er kommet for at blive.

Et af de steder hvor der har været vækst i e-handlen er for de fysiske vare. Danskerne er ved at indse fordelene i, at få leveret sine varekøb med posten. Og i takt med at de forskellige distributionsfirmaer (forhåbentlig) både bliver bedre og billigere, går dansk e-handel en lys fremtid i møde.

Men vi venter på Wolfram

Så er det ikke længe til, at den nye søgemaskine WolframAlpha slår dørene op for den søgehungrende internetbefolkning. Som altid når der lanceres nye søgemaskiner, bliver der skrevet vidt og bredt om alle de nye, smarte, og ikke mindst revolutionerende måder man kan søge på.

Denne gang er ideen, at resultatet af søgningen præsenteres for brugeren med det samme. Alphas søgeresultat er svaret på forespørgslen, i stedet for en liste med relevante links. Om det er smart og brugervenligt vil vises sig, når vi får adgang til den nye søgemaskine. Men sådan som Alpha er beskrevet tyder det på, at den snare er et supplement til Google, frem for en direkte konkurrent.

Jeg syntes ideen med Alpha virker god. Vil jeg f.eks. vide noget om 301 redirects, så vil jeg i dag google ’301 redirects’ og så lede efter et link i søgeresultatet, der ser ud til at give mig den information jeg har behov for. En søgning i Alpha vil give mig resultatet med det samme. Omvendt tror jeg ikke Alpha vil have meget at byde på, når det kommer til e-handel og søgning efter produkter. Er jeg på udkig efter internetbutikker der sælger bærbare computere, så er Googles måde at præsentere søgeresultatet langt at foretrække.

Det bliver spændende at se, hvad Alpha så egentlig kan levere, når den er gået i luften. For selvom den nye søgemaskine har nok så smarte funktioner, så står og falder det på, hvor stor en del af internettet den har indekseret. For os i lille Danmark bliver det ligeledes interessant at se, hvordan den håndtere forespørgsler på dansk.

"));