Søgemaskineoptimering

Google, nu med pariserhjul

Så har Googles nye præsentation af det organiske søgeresultat også ramt Danmark. Og selv om det nok ikke er en funktionalitet jeg vil bruger så tit, er det et friskt pust til en aldrende brugergrænseflade.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at en af grundelementerne i Googles store succes, skyldes det meget simple brugerinterface, men et indtastningsfelt og to knapper. Med tiden er der kommet lidt flere muligheder, så som billedsøgning, site links og Googlemaps. Men Google er og bliver Google, og de nye tiltag har da heller ikke revolutioneret måden Google virker og ser ud på.

For at benytte de nye muligheder, skal du vælger funktionen “Vis valgmuligheder” som du finder i øverste venstre hjørne af søgeresultatet.

Der er grundlæggende fire muligheder for at tilpasse dit søgeresultat.

1. Vise relevante videoer og diskussionsfora.

2. Vise resultatet ud fra hvor aktuelt indholdet er

3. Valg af pariserhjul

4. Udvidet visningen af søgeresultatet.

De to første muligheder finder jeg ikke særligt interessante, og det undrer mig, at der ikke er mulighed for at søge efter blogs.

Pariserhjulet er en sjov gimmick, som kan bringe en lidt rundt på internettet med udgangspunkt i det man har søgt på. Nogen praktisk anvendelse af pariserhjulet har jeg dog svært ved at få øje på.

Til gengæld finder jeg mulighederne for at udvide søgeresultatet med billeder og mere tekst, for værende yderst anvendeligt. Det bliver nemmere at vælge, hvilke links i søgeresultatet der er relevante for ens søgning, og specielt med billederne giver det et hurtigt overblik over ens muligheder.

2 kommentarer til “Google, nu med pariserhjul”

 1. Morten Skriver:

  Pariserhjulet er en god måde at finde på nye, relevante keywords indenfor en niche.

  Men det er nu nok ikke derfor, at Google har lavet det :-)

 2. Morten Hesselager Skriver:

  Pissefedt af Google!

  Det er jo i bund og grund en naturlig udvikling mht. internet (/web 2.0). Internetbrugeren ønsker mere interaktivitet, flere videoer, diskussionsfora og billeder. Dejligt at se Google lytter til ønsket fra brugeren og gør deres søgemaskine mere fleksibel.

  Mvh

Skriv kommentar

Alle kommentarer skal godkendes og vises ikke før de er godkendt.

"));