Søgemaskineoptimering

Men vi venter på Wolfram

Så er det ikke længe til, at den nye søgemaskine WolframAlpha slår dørene op for den søgehungrende internetbefolkning. Som altid når der lanceres nye søgemaskiner, bliver der skrevet vidt og bredt om alle de nye, smarte, og ikke mindst revolutionerende måder man kan søge på.

Denne gang er ideen, at resultatet af søgningen præsenteres for brugeren med det samme. Alphas søgeresultat er svaret på forespørgslen, i stedet for en liste med relevante links. Om det er smart og brugervenligt vil vises sig, når vi får adgang til den nye søgemaskine. Men sådan som Alpha er beskrevet tyder det på, at den snare er et supplement til Google, frem for en direkte konkurrent.

Jeg syntes ideen med Alpha virker god. Vil jeg f.eks. vide noget om 301 redirects, så vil jeg i dag google ’301 redirects’ og så lede efter et link i søgeresultatet, der ser ud til at give mig den information jeg har behov for. En søgning i Alpha vil give mig resultatet med det samme. Omvendt tror jeg ikke Alpha vil have meget at byde på, når det kommer til e-handel og søgning efter produkter. Er jeg på udkig efter internetbutikker der sælger bærbare computere, så er Googles måde at præsentere søgeresultatet langt at foretrække.

Det bliver spændende at se, hvad Alpha så egentlig kan levere, når den er gået i luften. For selvom den nye søgemaskine har nok så smarte funktioner, så står og falder det på, hvor stor en del af internettet den har indekseret. For os i lille Danmark bliver det ligeledes interessant at se, hvordan den håndtere forespørgsler på dansk.

2 kommentarer til “Men vi venter på Wolfram”

  1. Morten Skriver:

    Jeg er ikke sikker på, at jeg helt har forstået det.

    Vil den mest relevante hjemmeside komme frem med det samme – altså nogenlunde det samme som selv at klikke på søgeresultat nr. 1 hos Google?

    Hvis det er tilfældet, vil jeg ikke kunne lade være med at tænke, hvad der mon stod på den “næstbedste” side.

  2. Søren Hardenberg Skriver:

    Jeg går udfra, at de sammensætter et resultat udfra de oplysninger de finder på nettet. Men det bliver da interessant at se

Skriv kommentar

Alle kommentarer skal godkendes og vises ikke før de er godkendt.

"));