Søgemaskineoptimering

Skat på internettet

Desværre dækker overskriften hverken over sørøvere, tropiske øer, eller guldmønter. I stedt fortæller den noget om den sørgelige kendsgerning, at den danske venstrefløj efter flere års tilløb, vil beskatte internettet.
Under dække af at pålægge Google og andre søgemaskiner en afgift for det indhold de linker til fra deres søgeresultater, ønsker socialdemokraterne at beskatte det som er internettets grundsten: Sammenhæng og åbenhed.
Mogens Jensen fra S, harselerer over, at google tjener penge på at linke til kulturelt indhold der er skabt af ændre. Og på bedste socialistisk vis, ønsker han at beskatte brugen af internettets mest grundlæggende funktionalitet. At linke.
For selvom google nævnes eksplicit, så vil det i praksis kunne ramme rigtig mange hjemmesider. For hvornår er noget egentligt en søgemaskine? Og hvad med rss tjenester, blogs og debatfora?
Og pengene, ja de skal gives videre til den danske musik -og filmindustri. To brancher som i den grad har ladet hånt om internettet og dets muligheder.
Meget har været skrevet og sagt om Googles brug af andres indhold, og jeg skal ikke forsvare google. Men på nær S og SF, kan de fleste vel blive enige om, at google er en rigtig god tjeneste, og at uden links til andres indhold, ville internettet ikke eksistere.
Mogens Jensen, det er en ommer

3 kommentarer til “Skat på internettet”

 1. Johannes Wisby Andersen Skriver:

  Det er jo dybt latterligt at de overhovedet kommer frem med sådan et forslag.

  Det er meget muligt at Google tjener penge på at benytte materiale skabt af 2. part, men det er jo ikke fordi at de direkte tager penge for deres tjeneste. De stiller det jo rent faktisk gratis til rådighed. I stedet tjener de penge på reklame indhold som igen ikke er lånt fra en 2. part.

  Det mest sindsyge er dog de måde de har tænkt sig at omfordele pengene, det giver jo slet ingen mening at musik industrien skal have penge fordi de levere indhold til google, så at sige.. det er jo næsten omvendt, musik industrien skal betale google for at genere trafik til deres sider.
  Selvom det nok er irrelevant netop fordi at musikindustrien (generelt set) på ingen vis har formået at se mulighederne med internettet og muligheden for at få profit den vej.

 2. Sol Skriver:

  Jeg kan godt se indlægget er lidt gammel, men det her er da fløjet helt over hovedet på mig.
  Er det mig eller dem der helt har misforstået noget her? Hvis ikke man må ligge til andre steder på internettet, uden at skulle betale for det, er der ingen der vil linke, og er der ingen der linker, er der ingen der finder deres materiale! Det er da den bedste gratis markedsføring man kan få!
  Hvad er status på det her i dag?

 3. Søren Hardenberg Skriver:

  Status er, at S ikke har flertal i folketinget og derfor er lovforslaget ikke blevet til noget.
  Og ja, hele nettet er jo bygget op omkring links. Det er der så nogen der tjener penge på, ved at tilbyde services som efterspørges af nettets brugere.

Skriv kommentar

Alle kommentarer skal godkendes og vises ikke før de er godkendt.

"));