Søgemaskineoptimering

WolframAlpha – Det første indtryk

Så er det muligt at søge på WolframAlpha , og jeg har leget lidt med den nye søgemaskine, eller hvad vi nu skal kalde den for. For en egentlig søgemaskine, sådan i gængs forstand er der ikke tale om. Selv kalder den sig for computational knowledge engine , og det lyder da meget fint.

Men, først og fremmest, så forstår WolframAlpha ikke dansk. Så som dansker er det allerede her, meget begrænset hvad man kan bruge WolframAlpha til. En hurtig søgning på “Danmark”, bliver korrekt oversat til Denmark, men i oplsyningerne kan man blandt andet læse, at Danmark er befolket af Iranere.

En søgning på “search engine optimization” resulterer i nul og niks. En søgning på ordet “Linux” resultere i svaret “ Additional functionality for this topic is under development…”.

Umidelbart virker det som om, at WolfraAlpha henter sine oplysninger primært fra Wikipedia, og så få andre kilder. Så det er svært at se, hvad der bliver tilføjet af nytteværdig for brugeren, når man søger i Wolfram. Søger man f.eks. på ‘Barack Obama’ får man bare bekræftet, at han er head of state. Ikke noget revolutionerende her.

Hastigheden er langt fra prangende, men det er jo noget der kan rettes op på hen ad vejen. Brugergrænsefladen er ok, men det er lidt svært at gennemskue hvordan man skal indtaste sine søgeord, for at opnå de ønskede resultater.

Som jeg kan gennemskue det, så er der lagt op til en videns søgemaskine, som kan hjælpe med at give svaret på komplekse spørgsmål. Nuvel, på det punkt er Wolfram ikke i mål endnu. Som søgemaskine der hjælper brugeren rundt på nettet (som Google), er Wolfram håbløs.

Vil WolframAlpha rykke på måden vi søger på nettet? Tvilsomt

Vil jeg benytte WolframAlpha i fremtiden? Næppe

Vil WolframAlpha ændre på måden vi arbejder med SEO? Bestemt ikke

5 kommentarer til “WolframAlpha – Det første indtryk”

  1. Jacob Worsøe Skriver:

    Glimrende gennemgang.

    Selvom det ikke bliver denne, der skal slå Google, så synes jeg stadig at den åbner op for muligheden for at gå andre veje for at slå Google. Det handler jo om at strukturere alverdens data og præsentere det mest relevante for brugeren, så det er da spændende hvis man kan få adgang til alt det data som Google giver adgang til, men uden at skulle ind på 3-4 af resultaterne i SERP for at få det hele med, men derimod får det hele præsenteret direkte i SERP. Det kunne godt revolutionere branchen – hvis det virkede :)

  2. Søren Hardenberg Skriver:

    Hej Jacob, og velkommen til.
    Er sikker på, at den klassiske SERP med ti links til nogle nøje udvalgte sider, vil blive udfordret. Men, Wolframs tilgang til data virker alt for kontrolleret, og nærmest 100% afhængig af Wikipedia, og det dur ikke.

  3. Martin Hegelund Skriver:

    Jeg er meget enig i din analyse, som jeg også har skrevet på min egen blog. Jeg har kaldt den en indirekte konkurrent til Google, da den overhovedet ikke har det, der skal til for at kunne slå dem. Dens informationer beror i alt for høj grad på redaktionel indblanding, og det vil de ikke overleve på i længden. Se bare på Yahoo!

  4. Jan Skinnerup Skriver:

    Jeg er enig i at Wolfram Alpha nok næppe er en Google-killer. Men den er ret interessant til at slå hårde kolde fakta op synes jeg. Ok, som du også bemærker så er den ikke lynhurtig. Men stadigvæk… hvis man søger på “Helium” for eksempel, så giver den en ganske godt over overskueligt overblik over alle fysiske egenskaber ved netop dette grundstof. Eller slår du en by op – for eksempel “Aarhus”, så fortæller den mig hvor det ligger, hvor mange der bor der… osv.

    Den slags kolde fakta har jeg det personligt bedre med at få fra en “maskine” end fra wikipedia, hvor der trods alt er en chance for, at de mennesker der indtaster denne viden kan huske forkert.

  5. Søren Hardenberg Skriver:

    @Martin: Selv det med indirekte er nok lidt af en overdrivelse

    @Jan: Men, Wolfram trækker jo netop på oplysninger fra primært Wikipedia, så den har på ingen måde mere ret, end så mange andre.

Skriv kommentar

Alle kommentarer skal godkendes og vises ikke før de er godkendt.

"));